Sári Éviről a forgószél jut az ember eszébe. A szebbik fajtából persze, amelyik folyamatosan mozgásban van, és ha épp nem énekel vagy táncol, akkor próbáról fellépésre rohan. Nem egy lazsálós típus, ez köztudott, és éppen emiatt hasonlít egy kicsit a Retropolyban alakított karakteréhez, Andreához.

Egy munkamániás, önmagához és az élethez szigorú nőről van szó. Néha tudálékos, de talpraesett, és mindezek ellenére jól végzi a munkáját. A végén természetesen kiderül, hogy volt egy korszaka, amikor lazábban fogta fel a dolgokat, és képes volt elengedni magát. Az tetszik benne, hogy kétféle arca van és folyamatosan fejlődik a darab során, ez mindig izgalmas. Sokban hasonlítunk.

A tudálékosság is stimmel?
Nem vagyok különösebben okoskodó és szigorú, de dolgozni nagyon szeretek. Ha munkáról van szó, akkor határozott, kemény és céltudatos tudok lenni. Persze nekem is volt bulis korszakom, amikor nem számított, hogy mi lesz holnap, csak a pillanatnak éltem, de ezen már túl vagyok.

Andrea szerethető?
Mindenképp szeretném azzá formálni. Szerintem nagyon szép dolog az, amikor valaki meg tudja mutatni a gyengeségét, ahogy ő is teszi. Nem jó tökéletesnek lenni, mert az ellenszenvet vált ki az emberekből.

Milyen dalokat kaptál?
Természetesen, jókat. Mindig is „irigyeltem” Judytól a Hajnalt, így kifejezetten örülök, hogy ezt is elénekelhetem.

Fáradhatatlannak tűnsz, gondolom, a Retropoly mellett van munkád bőven.
Zajlanak a We Will Rock You próbái, ami nem könnyű, de nagyon élvezem. Ezenkívül játszom a Meseautóban, a Vukban, a Poligamyban, a Vámpírok báljában és az Anconai szerelmesekben.

Épp ez utóbbi hozott neked idén egy szakmai elismerést.
Igen, a Veres1 Színház Veres Medve-díját kaptam meg, a legjobb mellékszereplő kategóriában.

Fontos számodra az ilyenfajta visszajelzés?
Aki színpadon dolgozik, annak fontos. Nézőktől, családtól és persze a szakma részéről is.

Egy kis kortesbeszéd a végére…Miért nézzük meg a Retropolyt?
Mert ezt én is megnézném! Összegezve: fiatalkorunk felidézése a legismertebb dalok segítségével, az életből vett vicces karakterek tolmácsolásában. Színes szereplőgárda jött össze, akik a zenés műfaj különböző területeiről érkeztek, de a végén jó kis egységgé kovácsolódnak, szóval, minden mellette szól…

Fotók: Száraz Tamás