A segédszínészek a komáromi Magyarock Dalszínházból érkeztek, s bár fiatal hölgyekről, urakról van szó, valamennyien remekül illeszkednek a sztárokkal teletűzdelt produkcióba, megbízható pillérei a darabnak, ráadásul több szerepben is feltűnnek.

Enyingi Zsófia

Sokféle karaktert játszom. A kedvencem a jegyüzér, egy kevésbé művelt jegyárus, aki csőbe húzza a társaságot a Balatonon és kemény pénzért adja el nekik az ingyenes rendezvényre a belépőket. Játszom még fitneszedzőt, aki Lalit (Baronits Gábor) készíti fel, hogy erősebb, izmosabb legyen és tetsszen a hölgyeknek. A házibuliban Lili (Danics Dóra) barátnőit alakítjuk, de a végén rámászunk Szamurájra, így lehet, hogy mégsem vagyunk annyira jó barátnők.  Amúgy a szerepek mellett el kell mondanom, hogy hatalmas élmény, amikor ismert énekesekkel, és nagy színészekkel lehetek egy színpadon.

Az összetett szerepekhez vagy szokva?

Pályakezdő vagyok, ezért sok mindent csinálok. Legtöbbször a háttérben táncolok, éneklek. A Dalszínházban szoktam szerepet is játszani, de még egyelőre kóstolgatom ezeket a dolgokat.

Milyen a darab?

A ’90-es évek zenéi általános iskolás koromban voltak menők, s ezeket hallgattuk a sulis bulikban. Jó érzés most a színpadon énekelni. A szövegtanulásnál nagy előny volt, hogy ismertem a slágereket, így egyből tudtam próbálni és nem arra kellett koncentrálni, hogy melyik sor jön az adott slágerből.

Mit mondtál a barátoknak, miért nézzék meg?

Főleg a dalok miatt. Ez egy nagyon jó hangulatú előadás, nem egy mély gondolatokkal teleszőtt színház, ami után elfárad az ember. Olyan is kell, persze, de ez abszolút bulis, jól fogják magukat érezni, kikapcsolnak, felszabadulnak egy kicsit.

Eszlári Judit

Én is több szerepben feltűnök, de ezek közül kiemelkedik Debbie. Nagyon érdekes nő. Újságíró, akinek meg van a magához való esze. Általában a nőiességével halad előre, és pontosan tudja, hogy mit akar. Nem feltétlenül riad vissza a kevésbé egyenes úttól sem, de azt is tudatosan csinálja. Kifejezetten bírom őt.

Úgy tűnik, hogy a gengszterek a gyengéi.

Igen, szeretné mindegyiket betörni, s ez sikerül is neki. Törtető nő, aki pontosan tudja, hogy mivel tud érvényesülni a világban és ebbe az is belefér, hogy a rettegett alvilági figuráknak csak annyi teret engedjen, amennyit ő jónak lát.

Milyen a darab?

Nagyon vicces, jól ki vannak élezve a poénok. Én személy szerint a Rambo-Agy párost bírom, mert elképesztően viccesek. Szerelmi történet is van benne, a házibuliban iszonyú tombolás van, azt alig bírjuk szuflával. Ezek a dalok mindenkinek ismerősek, én is ezeken nőttem fel, s a mai napig járok retro bulikba. Szóval, egy jó hangulatú darab, ami sodor magával és visz előre.

Vizeli Ágota

Többek között a Maestro asszisztense vagyok, aki próbál felérni hozzá, de nem sikerül, mert a mesternek nem lehet elég jó, igaz, ő is csak beképzeli magának ezt a nagy tudást, tehetséget. Apró kis hullócsillag vagyok a többi szerepben, próbálom segíteni a főszereplők munkáját. Táncolok is, szóval, rendesen végigdolgozom én az előadást, és élvezem nagyon.

Mindig ilyen szerepeket vállalsz?

Alapvetően a statiszta és táncos részlegben játszom, mert nálunk inkább énekes darabok vannak, viszont ott is akadnak kisebb szerepek, és szeretek a háttérből segíteni. Ők jók, én meg erőteljesen tudok támogatni.

Milyennek látod a musicalt?

Nagyon szeretem, mert abszolút visszahozza azt a korszakot. Ezeket a zenéket nagyon bírom, mindig is retro diszkó párti voltam, amiért a korosztályomból sokan furán néztek rám. Rengeteg olyan szám van benne, ami nagy kedvencem, úgy hogy én végigtombolom az egészet.

Bene Zoltán

Az egész karakternek az adja a pikantériáját, humorát, hogy a Maestro igazából egy amatőr filmes, csak fotózgat a rendőrségnek, számottevő munkája sincs, de mégis nagy rendezőnek képzeli magát. Kicsit meleg, de inkább csak annyira, hogy mindegy, ki kerül az ágyba este. Bármire rávehető egy kis hízelgéssel, ugyanakkor szerintem ő is tudja, mennyire amatőr, mégis nagy arca van.

Van közös vonásotok?

Nincs! Nekem nem mindegy, hogy ki kerül az ágyamba, és nincsenek rendezői ambícióim, de érdekes alakítani ezt a figurát. Ezt a megjátszós, nyafka szerepet mindenki szereti, ilyenkor nem kell semmit magamból kivenni, csak fogni a karaktert és elszórakozni. Mivel önmagát sem veszi komolyan, ezért könnyű játszani.

Milyen a Retropoly?

Én imádom. Nem nagyon hallgattam ilyen dalokat, de ma már ezek szólnak a fejemben folyamatosan. Rapet sem hallgattam előtte, most már én is rappalek a darabban. Azokat is megszerettem, kicsit jobban megértettem a szövegeket és örülök, hogy megismertem a nagy rappereket, Ganxsta Zoleet és Mr. Bustát, akik sokat segítettek.