Sipos (Mirigy) Tomi jellegzetes hangjáról és elképesztő humoráról „híres”. Laza, vidám fickó, akiről azt hinné az ember, hogy semmin nem akad fenn. A Retropoly azonban nagy próbatétel elé állította: táncolnia kell a musicalben, pedig erre még a szerelme sem tudta rávenni az esküvőjükön. Hogy mit ki nem hoz Rambo az emberből?!

Rambo egy őrült videotékás, aki a filmekben él és ott is éli ki magát. Nagyon kemény, de legalább ugyanennyire balfék, aki elméletben mindent tud a csajozásról, viszont szerintem soha nem volt nője. Ő Lali egyik nagybátyja, folyamatosan jó tanácsokkal látja el a srácot és próbálja egyengetni az életét, hogy nőhöz jusson végre. Ettől függetlenül, néha nem tudod eldönteni, hogy a két karakter közül, melyik esetlenebb.

Van bennetek valami közös?

Az égvilágon semmi. Főleg a csajos vonalban, mert én alapvetően eredményesebb voltam a nők terén. De ha jobban belegondolok, mégis akad hasonlóság közöttünk. Én is nagy filmrajongó vagyok. A kedvencem az Én a vízilovakkal vagyok, szigorúan németül. A nagybátyánk Németországban élt, és amikor bejött a videós korszak elküldte ezt a filmet. Két év múlva is kívülről fújtuk a szöveget, igaz, gőzünk sem volt, hogy mit jelent.

A Retropoly szerencsére magyarul van, bár ezek után kétlem, hogy bármelyik nyelvvel meggyűlne a bajod. Milyennek találod a darabot?

A próbafolyamatok végén járunk, s úgy vettem észre, hogy a rendező látja a fényt az alagút végén, ami jó jel. Amatőr fejjel meg azt mondhatom, hogy napról napra léptünk felfele egy-egy szintet, és hiszem, hogy hamarosan ott leszünk a lépcső tetején.

Azt mondod, amatőr fejjel…Egy aprócska színész sem bujkál benned?

Dehogynem! Félúton vagyok Robert de Niro és Sinkovits Imre között…A műsorainkban kellett alakítgatni, de azt inkább nem nevezném színészetnek. Új terep ez nekem. Viszont még ennél is újabb az, hogy a dalokban mindenféle koreográfiákkal találtam szemben magam. Na, ez az igazi kihívás. A saját esküvőmön sem voltam hajlandó táncolni, a színpadon is érintőlegesen fordul elő, szóval, képzelheted, mekkora küzdelemben vagyok.

Görcsölsz? Nem látszik rajtad…

Azért ennyire nem fajultak el a dolgok. Hiszek abban, hogy sok gyakorlással, el lehet jutni egy bizonyos szintre, igaz, annyi időnk nincs. Persze, feszültebb vagyok, mint a színészek, akik rutinból oldják meg a jeleneteket. Nekem a magabiztossághoz idő kell.

De az énekléssel nem lesz gond.

Épp most mondtam Barabás Kiss Zoltánnak, hogy amit kívülről tudok és ismerek, azt mind más énekli, én olyan dalokat kaptam, amiket ugyan hallottam, de nincs a repertoáromban. Imádtam a ’90-es éveket, a Mirigy és a Sing Sing mellett van egy formációm, a WS Telepop, s velük folyamatosan énekeljük a retro dalokat.

Magyar Attilával osztoztok Rambo szerepén. Téged hol láthatunk?

Erdélyben ősbemutatóval kezdek november 14-én Székelyudvarhelyen, illetve 16-án  Sepsiszentgyörgyön leszek. Utána december 1-én Debrecenben, és 12-én Budapesten. Az utóbbit azért várom nagyon, mert ott lesz a család, az egész rokonság. Ha más nem is jön, miattam tele lesz a hely.

Senki nem próbált meg lebeszélni erről a kalandról?

A zene meg a musical közel áll hozzám, mindig nagy vágyam volt, hogy egy hasonló produkcióban szerepeljek. Ez most hála Istennek teljesült, akkor miért próbáltak volna meg lebeszélni? Igazából kíváncsian várják az előadást, de a véleményüket a produktum határozza majd meg. Remélem, úgy állok helyt, hogy büszkék lesznek rám és nem kell lehajtott fejjel kisomfordálniuk a csarnokból.

Az Irigy Hónaljmiriggyel is gőzerővel dolgoztok közben.

Igen, készülünk a február 10-i Mirigy 27! Aréna koncertünkre, ami sok időt elvisz, de azért szerencsére más is belefér. Lesznek meglepetésvendégek, de mivel meglepetés, nem árulhatom el. Nem azért hívjuk meg őket, hogy plusz nézőket hozzanak, hanem azért, hogy aki eljön a koncertre, az jól szórakozzon.

A Retropolyra miért jöjjön el?

Azért, mert nagyon jó, humoros története van, a dalok meg önmagukért beszélnek. Aki szereti a retrót, annak ez a darab szinte kötelező.

Fotók: Száraz Tamás