Egy musical hozta ki Ganxstából a bocsánatkérést.

Ganxsta Zolee és Mr. Busta, a hazai gengszter-, illetve hiphop rap kiemelkedő képviselői, akik ugyan készítettek már egy közös dalt, de együtt sosem léptek fel. Pláne nem egy retro slágerekre épülő musicalben… Ganxtától nem idegen a „kalandozás”, hiszen filmekben, sorozatokban, televíziós vetélkedőkben is kipróbálta magát, Busta azonban most először tesz ilyen kitérőt, ugyanis Zolee váltótársa lesz a 2017 legizgalmasabb zenei produkciójának ígérkező Retropolyban. Mindez nem csak a műfaj miatt meglepő, hanem azért is, mert bár tisztelik egymást, Mr. Busta hordozott magában némi sérelmet egy ideje.

Milyen arcot vágtatok, amikor meghallottátok a felkérést?

Ganxsta: Kellett pár perc, hogy ne üssem le az illetőt, aki felkért. Bevallom őszintén, a retro szótól hidegrázást kapok, és örülök, hogy minket a Kartellel nem hívnak az ilyen fesztiválokra, mert nem tartjuk magunkat retro zenekarnak, de amikor meghallottam, hogy miről is szól ez a darab, és hogy mi lenne a szerep, azonnal igent mondtam. Ez ránk van írva!

Mr. Busta: A retro számunkra valóban ijesztő szó, de attól még ez a musical nagyon jól sülhet el. Tény, hogy háromszor kellett elolvasnom a szövegkönyvet, hogy megértsem, mibe is akarnak belerángatni, de az ötlet nagyon jó, tetszenek az elképzelések, és ezt a szerepet tényleg nekünk írták.

Gengsztert fogtok alakítani…

Ganxsta: Ahányszor szerepet kapok, legyen az színház, tévé vagy film, egyszer sem buddhista papnak kérnek fel. Verőember, díler, homless, aljas motoros bandatag, börtöntöltelék, és még sorolhatnám. Ahogy ránézek a barátomra, neki se adnék tanárszerepet, szóval, a helyünkön vagyunk, és örülök, hogy Zsolti lesz a váltótársam.

Mr. Busta: Azért ez egy kicsit zavaró, mert mi nem vagyunk ilyenek (nevet). Mindketten tisztességes, lányos apukák vagyunk…

Akik most egy ’90-es éveket idéző, romantikus, komikus musicalben gengszterként asszisztálnak a legmenőbb pop slágerekhez…

Ganxsta: Azért a Való világ és a Bumm a fejbe is benne van.

Mr. Busta: Tényleg, nekem még meg kell tanulnom ezeket a dalokat, főleg, mert én más stílusban rappelek.

Ganxsta: Csak szólj, ha elakadsz, szívesen elmegyek gyakorolni veled a kocsmába.

Valamiért az volt a fejemben, hogy te vagy az, aki továbbvitte Zoleeék „örökségét”, akkor nem lehet olyan nagy gond a tanulással.

Ganxsta: Az, aki jól vitte tovább, mert többen csinálják, de nem mindenki hitelesen.

Mr. Busta: Köszönöm. Zoleeék műfajt teremtettek, és szerintem én vagyok az egyetlen, aki a mai napig ezt csinálja, vagyis folytatja, amit ők elkezdtek, de ez egy szűkebb csapat, kevesen merik bevállalni, kell hozzá egy olyan attitűd, ami ezt a stílust jellemzi.

Zolee az imént azt mondta, örül, hogy te vagy a váltótársa. Ezek szerint szent a béke közöttetek?

Mr. Busta: Tudom, mire célzol. Igen, egyszer Zolee beszólt nekem, ami eléggé megviselt. Nem értettem, miért támadt nekem, mert sosem volt gondunk egymással. Minket ebben az értelemben nem hozott össze a sors. Lehet, hogy nem lett volna felhőtlen telefonálgatás, ha együtt dolgozunk, de abban biztos vagyok, hogy jó zenei viszony igen, mert mindketten keményen odatesszük magunkat.

Ganxsta: Lehet, hogy hihetetlen, de nem emlékszem. Csak véletlen lehetett, mert szándékosan sosem bántottalak volna. Többször előfordult már velem ilyen, azt viszont tudni kell rólam, hogyha valakivel bajom van, azt megmondom személyesen. Tényleg nem vettem észre,…ha megbántottalak, adj egy pacsit, és elnézést.

Ezt jó volt látni! Mielőtt elmentek a kocsmába gyakorolni, annyit áruljatok el, hogy miért nézzük meg a Retropolyt?

Ganxsta: Egyértelmű! Mert Busta és én mindig benne leszünk! Amúgy meg jó lesz! Nem csak miattunk…