A töretlen népszerűségnek örvendő énekesnő, kétségkívül ízig-vérig díva. Aki viszont nem egy ködös tükrön keresztül szemléli önmagát, hanem tisztán látja, és érzékeli az idő múlását, ám mindezt pozitívan éli meg. Ennek és irigylésre méltó életfelfogásának köszönhető az, hogy boldogan vállalta a Retropolyban az emlékezetkieséses anya szerepét.

Rád nézek és ízlelgetem a neved…Mami…Nem akar összeállni. Azt gondolná az ember, hogy a diszkókirálynő fejvesztve menekül, ha felajánlanak neki egy ilyen szerepet.

Ugyan, miért? Pár éve elmúltam már húszéves. Amikor találkoztam Mára Krisztiánnal és elmondta, miről is lenne szó, nem volt kérdés, hogy igent mondok. Ez egy újabb örömforrás az életemben, ami elüt a hétköznapjaimtól, kiléphetek a komfortzónámból, de ne feledjük el, hogy közben énekelhetek és táncolhatok, egyszóval, azt csinálhatom, amit imádok.

Mit kell tudni Mamiról?

Bűbájos édesanya, aki egyébként valaha énekesnő volt (remélem, én soha nem jutok el ide, és mindig is az maradok). Egy baleset folytán amnéziás lesz, és nem nagyon tudja, hogy mi történik körülötte. Ez egy klasszikus bohózati szerep, én pedig megpróbálok mindent megtenni azért, hogy kedves, szerethető, vicces Mami legyen, akiben azért benne van a díva.

A színészek elámultak azon, hogy mennyire jó vagy prózában.

Mindig táncos énekesnő akartam lenni, de a színészkedés is nagyon vonzott. Főleg a film, mert ott nincs annyi buktató. Ha tévesztettél, felveszik újra, a színpadi darabban viszont mindennek klappolnia kell, ott nincs ismétlés. Azt tudtam, hogy a szöveggel nem lesz probléma, mert a dalokat is hamar megjegyzem, viszont annak nagyon örülök, ha a profi kollégák az előadásmódomat is dicsérik.

Azért van némi tapasztalatod.

Először 18 éves koromban kaptam egy kis szerepet a Ballagás című filmben, aztán 1999-ben három hétig én alakítottam a Barátok köztben Ivettkét, aki a Rózsa bisztró tulajaként ármánykodik a sorozatban. Ettől amúgy tartottam kicsit, mert oké, hogy ez egy szerep, de nem tudhattam, hogy a nézők, hogy fognak reagálni a Mikivel is kavaró nőre, aki azért mégiscsak Zoltán Erika egy szerető férjjel, kislánnyal. Szerencsére jól jöttem ki belőle, még rendezői dicséretet is kaptam.  Aztán 2008-ban érkezett a Dr. Bubó musical felkérés, amiben Téboly nyuszit alakítottam. Elképesztő szereposztással futott a darab, Józsa Imi volt Dr. Bubó, Falusi Mariann Ursula, Bebe, a menedzserpatkány, Illényi Katica a tücsök, hogy csak pár nagy nevet említsek, szóval, ez örök szerelem marad.

Itt is elég színesnek mondható a szereplőgárda.

Ez a Retropoly egyik különlegessége. Van itt színész, énekes minden műfajból, és elsőre furcsa lehet, hogy kerül egy színpadra Mr. Busta és Barabás Kiss Zoltán, de ebben épp az a szép, hogy a ’90-es évek zenei világa képes összehozni akár Ganxsta Zoleet is Zoltán Erikával.

Gondolom, a saját dalaid sem hiányozhatnak a musicalből, de mit hallhatunk még tőled?

Sosem gondoltam volna, hogy valaha Baby Sisterst fogok énekelni, de ez egy jópofa kikacsintás, hiszen Baby Gabival két duettünk is született, ráadásul az egyik koncerten elénekelte a dalomat. Most én jövök.

Ismervén a tempódat, nem csak ez van most az életedben…

Alaphelyzet, hogy pénteken és szombaton beülünk az autóba, és indul a táncos cirkusz, itthon vagy akár Európában. Régóta tervezzük, hogy visszatérünk egy USA-turnéra, de annyi a jó kis felkérés, hogy egyelőre biztos nem tudunk elmenni.

A nagy hajtás tart karban téged vagy valami más titkod van?

Nagyon kellemes életmódváltozáson estem át nemrégiben, ami sokat segített. Korábban egy-egy húzósabb hétvége után, amikor 4-5 buli is benne volt a lábamban és a torkomban, bizony hétfőnként akadtak gondok, hogy négykézláb indulok-e el vagy másképp, de aztán találkoztam egy remek doktornővel, aki egy csepp vérből feltérképezett és elmondta, mit kellene tennem, hogy a korral járó problémáknak hitt nyűgjeim megszűnjenek. Rajtam is kijött a népbetegség, a szervezetem nem tolerálja a tejtermékeket, így átálltam a növényi tejtermékekre. Nyolc hónapja vagyok „tejtiszta” és az ízületi problémáim köddé váltak, sokkal frissebb lettem, no meg a bőrömnek is jót tett. Ettől még persze nem lettem 20 éves, oda kell figyelnem magamra.

És a kaszkadőrjelenetekre is…

Haha, igen. Van egy olyan rész, amikor elájulok és vergődök a földön, Sipos Tomi meg felnyalábol. Már előtte szóltam a rendezőnek, hogy ezt az esést át kellene gondolni, mert szívesen megcsinálom, de nem biztos, hogy lesz második alkalom. Ki is találtam, hogy tudok kényelmesen elájulni, viszont amikor Tomi elkezdett összekaparni, ott maradt a földön.  Nevetve összenéztünk és megbeszéltük, hogy ezt a jelenetet a korunkhoz képest kell kialakítanunk.

A színészek mellett, mitől különleges még a Retropoly?

1990 és 2000 között sok változás ment végbe Magyarországon. Mindent lehetett, mindent szabadott és az emberek ezt ki is próbálták. Szerethető korszak volt, és ez a darabban visszaköszön. Hiszem, hogy, aki felnőttként élte meg, az remekül fog szórakozni, de a modern technikának, a színészeknek, a fülbemászó daloknak és a humoros jeleneteknek köszönhetően, a fiatalok is biztosan élvezni fogják.

Fotók: Száraz Tamás