Kecskés Tímeáról nem sokan tudják, hogy több szempontból is köze van az ezredforduló egyik legsikeresebb dalához. Az Éjfél után című V-Tech slágert a testvérével, Kecskés Tiborral/Kefírrel közösen írták, majd szórakozásból felénekelték egy kazettára. A színésznő a klipben is megjelenik, bár kis híján kitoloncolták onnan a női rajongók miatt. Tímea testhezálló szerepet kapott a Retropolyban: egy ízig-vérig nőt alakít.

Azt tudjuk, hogy karakán és kicsit munkamániás, de még mit kell tudnunk Andreáról?

Van egy régi szerelme, akit nem tudni miért, de elhagyott, viszont Árpival (MÁZS) belegondoltuk, hogy bizonyára Szamuráj gengsztermániája miatt lépett le. Ennek ellenére nem vadászik a pasikra. Bekerül a Retropolyhoz, viszi a hátán a céget, jól érzi magát a bőrében és nincs is másra szüksége.

Van köztetek hasonlóság?

Ez egy tök jól megírt darab, de azért mindenki magára formálja a saját karakterét. Andrea azért lett ilyen, mert én ilyen vagyok, de Sári Évi is biztos visszaköszön majd belőle, amikor ő játssza. Amúgy konszolidáltabb típus vagyok, nehezen vetkőzök ki magamból, meg szeretem, ha minden szempontból rend van körülöttem.

Szóval, akkor nem lennél képes nekimenni kávéfőzővel egy fegyveres gengszternek, ahogy Andrea teszi a darabban?

Dehogynem! Ha a gyermekeimet fenyegetné vagy valamelyik családtagomat, akármivel nekiesnék, még puszta kézzel is.

Melyik vagy: színész, énekesnő vagy mindkettő?

Színésznek tartom magam, aki tud énekelni. Szeretem elemezni a szöveget, és ha már értem, átadni.

Hogy jött a színház?

Mondhatnám, az anyatejjel. A szüleimnek, több mint tíz évig szabadtéri játszási joga volt, és mi az öcsémmel szinte ott nőttünk fel. Négyéves voltam, amikor először színpadra álltam, az öcsém pedig három. Amúgy táncos akartam lenni, de aztán rájöttem, hogy a színészek között jól megy a dolog, viszont igazán nagy táncos sosem leszek, ezért inkább énekelni kezdtem.

Színművészetit végeztél?

A szüleim azt mondták, hogy mindenképpen kell egy „normális” szakma, így több kitérőt is tettem mielőtt az Operettszínházba jelentkeztem. Van egy tanító-testneveléstanár-, illetve egy kommunikáció szakos diplomám, de ének-, és aerobic oktatói végzettséget is szereztem. Azt amúgy sosem értettem, hogy miért kell a színészet mellé bármi más, mert ezekbe az iskolákba akkor jártam, amikor a színészetre kellett volna koncentrálnom. Ha minden időmet ennek szentelem, talán előrébb tartanék, vagy máshol.

Kezdtél valamit a többi diplomával, szakképesítéssel?

Éneket és drámát tanítottam gyerekeknek, de mást ezekből nem csináltam. Viszont szívesen lennék rádiós hírszerkesztő vagy műsorvezető, ha már ezt is tanultam.

Sosem volt benned, hogy a popszakma felé vedd az irányt?

Volt egy Moulin Rouge Trió nevű formációnk Peles Petrával és Váradi Viktóriával. Régi slágereket énekeltünk több szólamban, amikhez Szabó Zé írta az alapokat. Ebbe a színházat is bele tudtuk csempészni, közben meg tudott popos lenni, ezért nagyon szerettem. Szívesen kipróbálnám magam egyedül is a jövőben.

Azért volt egy sikeres pop dal is, amiben megmutathattad magad.

Az Éjfél utánt együtt írtuk az öcsémmel (Kecskés Tibor/Kefír), felénekeltük kazettára, jó szórakozásnak indult. Meglepő módon már akkor sikeres lett, amikor még nem is volt hozzá klip. Igaz, abból is majdnem kimaradtam.

Miért?

Mert koncepció volt, hogy a két srác mellett ne tűnjön fel lány, hiszen akkor elveszítik a 16-17 éves rajongóikat.

Zavart volna, ha kihagynak?

Persze! Utólag kerültem bele a klipbe, de nem azért, mert én jól képviseltem az érdekeimet, hanem, mert az öcsém harcolt értem. Jó testvérek vagyunk, mindig is odafigyelt rám.

A testvérekről jut eszembe, a gyerekeid is színházrajongók?

Nem akartam, hogy a színházban nőjenek fel, de sokszor csak úgy tudtam megoldani, ezért óhatatlanul szívták magukba az ottani légkört.  A kislányom már most „fertőzött”, viszont sosem fogom azt mondani neki, hogy normális szakma után kell néznie, mert ez nehéz és nem lehet megélni belőle. Minden szakmának meg van a nehézsége, ráadásul én sem koplalok. A fiam más beállítottságú, és úgy vagyok vele, csinálja azt, amihez kedve van.

Hogy kapcsolódik ki egy kétgyerekes anya?

Imádok utazni, éppen ezért nekem ez az erdélyi turné most kikapcsolódás volt. Örülök, hogy így döntöttem, mert ezek az időpontok nem feleltek meg nekem, más dolgom lett volna, de szerencsére lemondtam.

Ha valakinek más programja lenne, amikor a Retropolyt a magyarországi helyszíneken játsszátok, miért mondja le?

Azért, mert ez egy remek darab, amit nem szabad kihagyni. Az a jó benne, hogy színház és koncert is egyben. Ezekre a dalokra a fiatalok és az idősebbek is jól tudják érezni magukat. Ha akarnak, ülve maradnak, ha úgy tetszik, felállnak, énekelnek, táncolnak, de hidegen senkit nem hagy, az biztos. Szerintem ennek a musicalnek nagy jövője van, és miért ne lenne ott a kezdeteknél?!